Voorproefje van de Messiah met ballet

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
KZM Belcanto en gevorderde leerlingen van Balletschool Paulette Willemse geven een voorproefje van het Oratorium Messiah van Händel dat op 18 november door KZM Belcanto uitgevoerd zal worden in de Martinuskerk.

De levendige uitvoering van KZM Belcanto in 2014 in de Martinus kerk sprak Paulette  destijds zeer aan en inspireerde haar om op enkele delen uit dit Oratorium een ballet te maken voor haar gevorderde leerlingen.

Omdat in 2017 toevallig de Balletschool en KZM Belcanto met de schitterende muziek van de Messiah  aan het werk gingen is de gelegenheid aangegrepen om hier ook samen iets mee te doen en zo is het programma voor deze avond ontstaan.

De dirigent van KZM-Belcanto, Corné Mooibroek geeft een toelichting op het werk en het koor zal enkele delen uit de Messiah zingen met pianobegeleiding.

De leerlingen van de Balletschool zullen laten zien hoe de muziek van Händel Paulette  inspireerde voor haar choreografie. In het ballet heeft ze ernaar gestreefd om de sfeer van de stukken en de verschillende melodielijnen te visualiseren. Duidelijk herkenbaar voor wie bekend is met dit prachtige koorwerk.

foto: Loes van Gameren

foto: Loes van Gameren

Het ballet werd  eerder dit jaar opgevoerd in de Poorterij (foto). Veel mensen willen het nogmaals zien. Vooral het ingetogen  ‘He shall feed His flock” op de bekende aria  voor alt en sopraan, sprak velen aan.

De totale duur zal 5 kwartier tot anderhalf uur zijn. Vanwege de speciale balletvloer is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de Gasthuiskapel.

Reserveren kan via reserveren@paulettewillemse.nl.

Toegang: uw gift na afloop.

 

 

Details
  • Date: woensdag 8 november 2017
  • Time: 20:00 - 21:30
  • Evenement Categorie:
Organisator