Over de Gasthuiskapel

De Gasthuiskapel is een prachtig gelegen pand uit 1316 in het centrum van Zaltbommel.

Muziek

De kapel is door haar de bijzonder goede akoestiek een begrip bij liefhebbers van kamermuziek. Voor de concerten beschikt de Gasthuiskapel over een aantal bijzondere historische instrumenten, zoals de Erardvleugel uit 1875, verworven en gerestaureerd in 2007 en 2008, en het Maarschalkerweerd Barokorgel uit 1756/1893, verworven en gerestaureerd in 2013 en 2014. Sinds enige maanden staat in de Gasthuiskapel ook een Bechsteinvleugel uit 1911 in bruikleen.

Trouwen en andere bijeenkomsten

Uiteraard zijn ook vieringen van verschillende aard, zakelijk zowel als particulier, mogelijk.
De kapel leent zich bij uitstek voor  bijkomsten en presentaties, al dan niet gecombineerd met een goed glas en/of een lunch, diner of buffet.
De Gasthuiskapel is in de gemeente Zaltbommel één van de aangewezen trouwlocaties en biedt door haar opzet vele combinatiemogelijkheden, zoals aansluitende receptie etcetera.

Vrijwilligersorganisatie

De Gasthuiskapel is eigendom van de Stichting Groote Bommelsche Gasthuis. De bestuurders van deze stichting zijn de opvolgers van de voormalige regenten van het gewezen ziekenhuis van Zaltbommel.

De dagelijkse gang van zaken in de Gasthuiskapel ligt in handen van de vrijwilligers van de Stichting Exploitatie Gasthuiskapel; bestuur, beheerder en gastheren/-vrouwen. Zij vormen de motor van de activiteiten in de Kapel en hebben ieder op hun eigen wijze liefde voor deze bijzondere plek in Zaltbommel die zij graag met u delen.

Van Voorden Stichting

Veel van wat in de Gasthuiskapel gebeurt is mede te danken een de steun door de Van Voorden Stichting, zonder welke steun het culturele gebeuren in Zaltbommel er volstrekt anders uit zou zien.