Tweejaarlijks minisymposium VPTZ Bommelerwaard

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tweejaarlijks minisymposium rond het thema “Zingeven aan de laatste levensfase”.

In haar minisymposium van 2018 wil VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Bommelerwaard de laatste levensfase vanuit een ander perspectief bekijken. Het vaak gehoorde ‘tempus fugit uti eo’ (De tijd gaat snel, gebruik hem wel) is zeker ook heel toepasselijk in de laatste levensfase van de mens. Hoe zorgen wij, de mens in de laatste levensfase met zijn dierbaren, er samen voor dat die laatste periode een periode wordt die ons niet achterlaat met het gevoel van ‘had ik maar…’. Zingeven aan de terminale fase is het motto van onze sprekers van deze avond. Zij belichten dit thema vanuit hun eigen expertise en kwaliteiten en staan daarmee borg voor een gevarieerd en informatief programma!

Programma:
18.45 uur Zaal open. Koffie en thee staan voor u klaar.
19.15 uur Opening door Wim Hoven, voorzitter VPTZ Bommelerwaard.
19.25 uur Lezing door de heer drs. Arthur Polspoel, rouwbegeleider en emeritus universitair docent en supervisor aan de Theologische Faculteit Tilburg. Rouwdeskundige.
20.15 uur Lezing door mevrouw dr. Tineke Smilde, internist-oncoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch.
21.00 uur Pauze.
Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen waarna we de avond afsluiten met een verrassend optreden rondom het onderwerp van deze avond.
Presentatie/Gespreksleider Johan Cahuzak.
Doelgroep Vrijwilligers en donateurs VPTZ Bommelerwaard, beroepskrachten 1e lijn, geestelijke verzorgers, organisaties zoals KBO, Zonnebloem, PCOB, ANBO, transferverpleegkundigen, WMO-raden, belangstellenden binnen de palliatieve zorg, inwoners van de Bommelerwaard en alle andere geïnteresseerden.
Aanmelding: info@vptz-bommelerwaard.nl of via telefoonnummer 06-57202046
Details
Organisator