Emmy Verhey Festival

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Emmy Verhey Festival

Voor alle concerten geldt dat de toegang gratis is. Onderstaand treft u het programma aan van de 16e editie van het Emmy Verhey Festival. Om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van het Emmy Verheyfestival is bij toegang een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd moet zijn, een negatieve uitslag inzake testen voor toegang heeft of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud heeft. Dit bewijs genereert u met de coronacheck app. Ondanks het gebruik van het toegangsbewijs is op basis van de huidige regelgeving de capaciteit nog altijd beperkt. Reserveren is daarom verplicht!

(Klik hier om naar de reserveringspagina te gaan)

Aanvang concerten:

12: 00 uur

Femke IJlstra, saxofoon en Merel Vercammen, viool 

Twee topmusici slaan de handen ineen voor een nieuwe voorstelling gebaseerd op de filosofische theorie “The Parliament of Things” van Bruno Latour. Latour bekritiseert de mensheid die een kunstmatig onderscheid maakt tussen tussen natuur en maatschappij, tussen wetenschap en politiek. Een onderwerp dat zeer relevant is in deze tijd in bijvoorbeeld de omgang met het coronavirus, waarbij wetenschap en politiek niet zonder elkaar kunnen om tot oplossingen te komen. Vier jonge aanstormende componisten: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens schreven muziek die een reflectie geeft op deze filosofie.

13: 30 uur

Myrthe Helder, viool en Celia García-García, celesta

Een presentatie van één van de meest speciale instrumenten; de celesta. Bij ieder bekend van de notenkraker van Tsjaikovsky, schittert hier in werken van Ravel, Debussy en Messiaen, natuurlijk prachtig bespeeld door Celia García-García. Samen met begenadigd violiste Myrthe Helder (bekend van Club Classique & Podium Witteman) belooft dit een ‘klinkend’ concert te worden. Omdat het 11 september is staan ze in het concert ook even stil bij de aanslagen van 2001, waarbij vele mensen omkwamen.

15: 00 uur

Sebastiaan Kemner, trombone en Andrea Vasi, piano

Trombonist Sebastiaan en winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2021 speelt zijn programma ‘Hollandse Meesters’ met pianist Andrea Vasi. Een concert met een ‘theatraal tintje’, waarbij we kunnen horen wat Sebastiaan zoal uit een trombone kan halen. Van krachtige uithalen naar mompelende geluidjes om vervolgens een ongeëvenaarde lyriek te laten horen. Een sensatie!

16:30 uur

Carel Kraayenhof, bandoneon en Juan Pablo Dobal, piano

Een wereldster op bandoneon bezoekt het Emmy Verhy Festival in Zaltbommel! Kraayenhof brengt een ode aan Astor Piazzolla en zijn muziek. We herdenken dit jaar Piazzolla’s 100ste geboortejaar, en Kraayenhof viert dat met de gepassioneerde tango muziek uit de salons van Buenos Aires. 

 

Details
Organisator