Zaltbommels kamerkoor

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gasthuiskapel, Zaltbommel 
aanvang concert: 15:30 
Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Jan Opschoor 
Medewerkenden: 
Sopraan: Odilia Carmen Chirica 
Piano: Olga van der Pennen

Het Zaltbommels Kamerkoor concerteert onder de titel Memento Pastorale met een romantisch programma van Engelse componisten. Concert met muziek en poëzie van landelijk, pastoraal karakter. Memento Pastorale!

Het programma begint met een zeer bekend werk van Hubert Parry, waarin Engeland bezongen wordt als land van ultieme schoonheid. Muziek bekend van de ‘Last Night of the Proms’. 
Vervolgens meesterwerkjes van beroemdheden als Elgar, Holst en Vaughan Williams. Vanuit landelijke en liefdevolle poezie door hen op muziek gezet, ontwikkelt het programma zich met ‘nature and love madrigaaltjes’ als ‘False Love’, ‘Seeds of Love’, ‘Swallow o Swallow’, ‘Sweet Day’ etc. 
Een programma dat nog even reikt naar een Flower Song van Benjamin Britten en het eigentijdse ‘Of a Rose, a lovely Rose’ uit het Magnificat van John Rutter. 
Een climax wordt bereikt met de Song ‘We shall stand together’, tekst op een variatie uit de beroemde Enigma Variations van Edward Elgar. 
Enkele Scandinavische stijlvrienden besluiten het concert: Sandstrom’s ‘Across a Bridge of Hope’ en Nilson met ‘Gabriella’s Song’ uit de bekende film ‘As it is in Heaven’.

De koorwerken worden afgewisseld met Songs voor sopraan solo en de instrumentale intermezzi zijn de karaktervolle Enigma Variations van Elgar.

Een gevarieerd programma met wondermooie toegankelijke muziek en teksten in de gastvrije setting van de Gasthuiskapel. Met sopraan Odilia en pianiste Olga werkte het Zaltbommelskamerkoor al enige malen samen in het festival Muzikale Oktober Best.

Memento Pastorale maakt deel uit van een reeks producties en werd voorafgegaan door Memento Vivi (2011), Memento Cantate (2013) en Memento Pacem (2014).

Het aantal zitplaatsen in de Gasthuiskapel is beperkt, dus vooraf reserveren wordt aanbevolen.

Details
  • Date: zondag 8 november 2015
  • Time: 15:30 - 17:00
  • Cost:
    €12.50
Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34/36, 5301 CC Zaltbommel
  • Gasthuisstraat 36
    Zaltbommel,
Organisator