Springtime; acht eeuwen Engelse koormuziek

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Jan Opschoor
Vincent van Amsterdam, Accordeon

In een afwisselend lenteconcert bezingt het Zaltbommels Kamerkoor de natuur en het leven. Het programma bevat een dwarsdoorsnee van de Engelse koorliteratuur vanaf de 13e eeuw via de Renaissance, Barok, Klassieke periode en Romantiek tot de 20e eeuw. Koorwerken met sierlijke melodieën, aardse klanken en soms wringende dissonanten van onder andere Dowland tot Britten, Purcell, Händel, Elgar en Holst.

Vincent van Amsterdam (1989) behoort tot de top van accordeonspelers en is groot promotor van het klassiek accordeon. Hij speelt werken uit alle stijlperiodes van de Engelse klassieke muziek en begeleidt het kamerkoor in diverse werken, waarbij een doorlopende programmalijn ontstaat.
Zowel zijn Bachelor als zijn Master of Music sloot hij Cum Laude af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij is laureaat van onder meer het Prinses Christina Concours (2007) en winnaar van de vakjuryprijs bij het Nederlands Conservatorium Concours (2014). Dit seizoen 2015/16 is Vincent finalist van het Dutch Classical Talent Concours. Meer info op: www.vincentvanamsterdam.nl

Reserveren is online mogelijk via: www.zaltbommelskamerkoor.nl
Toegangsprijs incl. consumptie € 12,50 per volwassene in de voorverkoop tot 10 april, daarna en aan de zaal € 15,-. Kinderen t/m 12 jaar € 5,-.

Details
Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34/36, 5301 CC Zaltbommel
Organisator
  • Zaltbommels Kamerkoor