GEANNULEERD Pianorecital door Mitsuko Saruwatari

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mitsuko Saruwatari

Pianorecital

Mitsuko is geboren en getogen in Japan. In Nederland zette zij haar studie voort bij Willem Brons, pianist en pedagoog. In 2004 richtte zij het Uriël ensemble op bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouw orkest KCO. Een nieuw muzikaal avontuur ging zij aan met de onbekende componist Wilhelm Berger. Zij heeft een aantal werken van deze componist aan de vergetelheid ontrukt. En u zult deze middag twee daarvan horen.

Afbeeldingsresultaat voor mitsuko saruwatari piano

Wilhelm Berger
Wilhelm Berger was chef-dirigent van de gerenommeerde Hofkapelle in Meiningen (Duitsland), succesvol pianist en componist van meer dan honderd werken waarmee hij grote prijzen won. Toch is hij na zijn dood snel in de vergetelheid geraakt. Pianiste Mitsuko Saruwatari herontdekte zijn werk en raakte direct in de ban van zijn muziek. Zij bracht in 2018 het album Wilhelm Berger piano solo pieces uit: een wereldprimeur. Recensenten waren lovend over haar spel, verrast over de kwaliteit van de pianowerken en vonden dat deze stukken vaker ten gehore gebracht zouden moeten worden.

Mitsuko Saruwatari
In het voorjaar van 2020 komt Saruwatari met een nieuwe primeur: het album Wilhelm Berger piano solo pieces volume II. De pianomuziek op deze cd is opgediept uit het archief van de Bibliotheek van Meiningen. Dit recital biedt een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de overweldigende klankwereld van Wilhelm Berger. Daarnaast speelt Saruwatari enkele nocturnes van Chopin en de Zeventiende pianosonate, opus 31 nr. 2, van Beethoven, bekend als ‘Der Sturm’, die een van de hoogtepunten uit Beethovens middenperiode is.

In de Gasthuiskapel speelt zij de volgende werken:

Ludwig van Beethoven: pianosonate nr. 17 “Der Sturm”
Wilhelm Berger: Introduction und Fuge opus 42
Frédéric Chopin: Nocturnes
Wilhelm Berger: Variationen und Fuge opus 91

Zaal open: 15.30 uur
Kosten: € 20 contant te betalen, kinderen tot 18 jaar gratis
Voor info en reserveringen: engelenbak@gmail.com
Tjallien van Loon-de Jong: 06-14255605

Details
Organisator