Lezing Matthäus Passion door Rienk Bakker

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 1 april 2023 dirigeert Rienk Bakker de Matthäus Passion te Zaltbommel. Hij heeft een persoonlijke kijk op Bach’s meesterwerk en licht deze kijk op dit meesterwerk van Bach graag in een lezing toe. Welke keuzes maakt hij met betrekking tot wat hij wil overbrengen in zijn uitvoering en waar liggen de voor hem bijzondere aandachtspunten. “In de Matthäus Passion zitten zoveel speciale momenten en emoties verborgen, dat ik het publiek die wil laten meebeleven en voelen”, aldus Bakker.

Prachtig stuk met veel aspecten

Rienk Bakker brengt de uitvoering als dirigent van het Brabants Kamerkoor, aangevuld met projectzangers uit de Bommelerwaard en het Rivierengebied. “De Matthäus Passion geldt toch als een van de grootste werken uit de muziekgeschiedenis. Een prachtig stuk met zoveel verschillende aspecten. Het is altijd weer boeiend hiermee aan de slag te zijn,” aldus Bakker. “Gedurende de lezing licht ik een aantal aspecten uit en geef ik daarop mijn visie.”

Bijwonen lezing

Kaartverkoop aan de zaal.
Kosten lezing: € 7,50 inclusief consumptie.

Besluit u na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 1 april in de Sint-Maartenskerk te kopen, dan ontvangt u € 5,- korting op de aanschafprijs van uw toegangskaart en betaalt u bijvoorbeeld voor een tweederangs kaart € 35,- in plaats van de reguliere prijs à € 40,-.

Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk.

Vanaf 14:30 uur bent u welkom, aanvang lezing 15:00 uur.

 

Details
Organisator