Jubileumbijeenkomst Stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De opening wordt verricht door de heer Jan de Boer, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) en burgemeester van de gemeente Buren. Voorts staan op het programma:

  • Terugblik en vooruitblik door de voorzitter van de Stichting, de heer Jan Scheurwater
  • Ontwikkelingen bij het RAR, terug- en vooruitblik door mevrouw Ella Kok-Majewska, directeur/ streekarchivaris van het RAR
  • Lezing door de heer Sil van Doornmalen, Regionaal Archief Rivierenland, onder de titel: Historisch onderzoek naar Arthur de Woelmont, de laatste particuliere eigenaar van kasteel Ammersoyen.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe donateurs te begroeten. Zoals altijd is de donateursdag gratis toegankelijk voor donateurs en genodigden.

Pubquiz met als thema “Bommelerwaardigheden” om 14.00 uur

Wist u dat er al enige jaren maandelijks een pubquiz is in Zaltbommel? En dat die gehouden wordt in de Stadsbrouwerij, onder leiding van pubquizmaster Tom Metz? Helaas is de Stadsbrouwerij die middag niet beschikbaar (vandaar de Gasthuiskapel) , maar de pubquizmaster is dat wel en die staat garant voor de nodige lachsalvo’s.

Een pubquiz (de naam zegt het al) is een quiz die in een pub of café wordt gehouden. Bij de meeste pubquizen gaan de vragen over allerlei onderwerpen, maar hier hebben alle vragen betrekking op de historie van de Bommelerwaard, de hele Bommelerwaard en niets dan de Bommelerwaard.

Onze pubquiz wordt gespeeld door teams van 4 personen en u wordt uitgedaagd om met uw (al dan niet historische) vereniging, stichting, club, bedrijf, straat, dorp, vrienden- of familiegroep in te schrijven. We verwachten deelname van één of meer teams van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. De kosten van deelname bedragen € 10 per team die door ons geheel aan u worden geretourneerd na in munten voor consumpties te zijn omgewisseld. Er zijn enkele kleine prijzen, want meedoen is belangrijker dan winnen, maar niet verliezen van vergelijkbare teams is veel belangrijker dan meedoen. De winnaar wacht de eeuwige roem, die in dit geval duurt tot het volgende lustrum over 5 jaar.

Inschrijven is mogelijk vanaf heden door een mailtje te sturen aan:

info@bommelerwaardsearchieven.nl onder vermelding van de naam van uw team.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt niet bekend gemaakt wie de vragen opstelt/opstellen.

Zaal open om 9.30 uur met koffie

Details
  • Date: zaterdag 9 november 2019
  • Time: 10:00 - 17:00
  • Evenement Categorie:
Organisator