GEANNULEERD Johannette Zomer & Friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Johannette Zomer & Friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Muziek rond Kerst en Driekoningen. Geniet van juweeltjes van Bach (o.a het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt voorbij) en ook ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius zal niet ontbreken. Ook zal enkele onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek klinken. Het programma wordt afgesloten met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann.

Door de huidige crisis is er minder mogelijk, maar het verlangen om samen muziek te blijven maken is er niet minder om. Daarom hebben we gekeken naar wat er wél kan en hebben we in korte tijd een speciaal kerstproject ontwikkeld. Op kleine schaal, met 4 musici van hoog niveau. Samen met enkele collega’s die hun sporen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots hebben verdiend, hebben we een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroeg 18e eeuw.

Peter Lusse is uitgenodigd om de muziek te omlijsten met taal. Hij zal de muziekstukken aan elkaar rijgen met eigen teksten, gedichten en verhalen, en met proza of poëzie van anderen. We noemen deze intermezzi spinsels die vanuit een bredere context perspectief leveren. Met deze samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we u toch de ultieme beleving van Kerst tot Driekoningen te kunnen bezorgen.

Peter Lusse begon in 1981 aan zijn eerste professionele klus als acteur. Later werd hij bekend met een tv-commercial voor Smiths crispy chips en de tv-serie Vrienden voor het Leven. Peter heeft een brede belangstelling, die leidt tot een non stop-behoefte aan ontwikkeling en uitbreiding. Altijd iets nieuws willen, altijd meer willen weten, meer willen kunnen. Zo is hij ook actief als cabaretier, spreker, coach, presentator, trouwambtenaar, zanger, schrijver en vertaler.

Uitvoerenden:
Johannette Zomer, sopraan
Nienke van der Meulen, blokfluit en barokhobo
Diederik van Dijk, cello
Pieter Dirksen, klavecimbel
Peter Lusse, teksten

Zaal open: 18.30 uur
Kosten: € 25,=
Voor info en reserveringen: https://www.klassiekemuziek.nl/p/14402/johannette-zomer-friends-hoe-schoon-lichtet-de-morgenster

Coronamaatregelen
We vragen u thuis te blijven wanneer u verkoudheidsklachten en/of koorts hebt, of wanneer u een huisgenoot hebt die verkoudheidsklachten en/of koorts heeft. Bij binnenkomst vindt een routinecheck plaats (aan de hand van een aantal vragen) en vragen we u uw handen te ontsmetten. Iedereen zit 1,5 meter uit elkaar, mensen uit één huishouden mogen naast elkaar zitten. Er zijn max. 30 bezoekers per concert. Alles is onder voorbehoud van de op dat moment geldende aanwijzingen vanuit het RIVM. Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Mocht het concert door nieuwe aanwijzingen van het RIVM geannuleerd moeten worden dan krijgt u uiteraard wel het ticketbedrag terug. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers maar vooral ook te genieten!

Details
Organisator