GEANNULEERD Johannette Zomer & Friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

woensdag 29 december 2021 | 15:00 - 16:15€25
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Johannette Zomer & Friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Muziek en teksten voor tussen Kerst en Driekoningen

Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots verdiend hebben, heeft Johannette Zomer een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroege 18e eeuw. Geniet van juweeltjes van Bach, Praetorius en Telemann. Het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt onder meer voorbij.

Verder zal het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann. De muziek- stukken zullen aan elkaar gerijgd worden met proza en poëzie. Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we de ultieme Kerst tot Driekoningen ervaring te kunnen geven aan ons publiek.

Ivo de Wijs is uitgenodigd om de muziek te omlijsten met taal. Hij zal de muziekstukken aan elkaar rijgen met eigen teksten, gedichten en verhalen, en met proza of poëzie van anderen. We noemen deze intermezzi spinsels die vanuit een bredere context perspectief leveren. Met deze samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we u toch de ultieme beleving van Kerst tot Driekoningen te kunnen bezorgen.

Programma:
Praetorius – Hoe schoon lichtet de Morgenster
Böddecker – Natus est Jesu
Chédeville – Pastorale
Clérambault – Hymne des Anges
Bach – Erfüllet, ihr himmlischen Flammen
Sweelinck – Puer Nobis Nascitur
Bach – Flösst mein Heiland
Hellendaal – Cellosonata IV ‘Pastorale’
Telemann – Driekoningencantate

Uitvoerenden:
Johannette Zomer, sopraan
Nienke van der Meulen, blokfluit en barokhobo
Diederik van Dijk, cello
Pieter Dirksen, klavecimbel
Ivo de Wijs, teksten

Zaal open: 14.30 uur
Kosten: € 25,=
Voor info en reserveringen: https://www.klassiekemuziek.nl/e/15621/tickets/

Het coronatoegangsbewijs is vereist voor toegang tot dit concert. Voor dit project wordt echter met opzet niet de volle 100% van de kaarten verkocht, zodat er voldoende anderhalve meter plekken zullen zijn om van de muziek te genieten.

Details
Organisator