Fanny & Felix: het M. Nostitz Strijkkwartet speelt Mendelssohn

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Een programma met muziek van broer en zus Mendelssohn

  • Felix Mendelssohn-Bartholdy – Capriccio en Fuga opus 81
  • Fanny Hensel Mendelssohn – Strijkkwartet in Es
  • Felix Mendelssohn-Bartholdy – Strijkkwartet opus 44 nummer 1 in D

Het M. Nostitz Strijkkwartet werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van doc. Václav Bernášek (Kocian Quartet). Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solisten en kamerensembles.

Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika.

Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les al docent.
Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.
M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz – Rieneck, wiens familie een van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Zaal open: 19.30 uur
Kosten: € 25 contant te betalen, voorverkoop € 22,50 en studenten/CJP € 15
Voor info en reserveringen: https://www.nostitzquartet.eu/index.php

Details