Boekpresentatie “Op en rond de Weeshuishof” door Ton van Balken

donderdag 3 oktober 2019 | 20:00 - 22:00
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Weeshuishof is een groot terrein ten zuiden van de Nonnenstraat. Daar werd in de 15e eeuw een klooster gebouwd. Na de reformatie is dit klooster gebruikt als opvang voor de slachtoffers van de pest.
Weer later werd het een weeshuis voor de armen van de stad. Op de Weeshuishof heeft ook een grote paardenstal gelegen voor de cavalerie, toen Zaltbommel in de 17e en 18e eeuw garnizoensstad was.

De historische rijkdom van dit westelijk deel van Zaltbommel is bijzonder rijk als we ook nog denken aan de kopermolen van de familie Trip, de windoliemolen, de twee Joodse begraafplaatsen en de leerlooierijen.

Voor dit boek heeft Ton van Balken gedurende drie jaar historisch onderzoek uitgevoerd, hoofdzakelijk bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel waar tegenwoordig de archiefstukken van de stad Zaltbommel bewaard worden. Tijdens de presentatie zal hij niet alleen de de geschiedenis van de Weeshuishof bespreken, maar ook stilstaan bij het archiefonderzoek dat nodig was om tot dit boek te komen. Het boek is prachtig uitgevoerd en voorzien van vele illustraties in kleur.

Op deze avond kunnen degenen die het boek gereserveerd hebben hun exemplaar van het boek (tegen betaling van de voorintekenprijs van € 25) laten signeren door de auteur en gelijk meenemen. Nog niet ingetekend? Geen nood, ook voor u bedraagt de prijs op die avond nog € 25.

Zaal open: 19.30 uur

Details
  • Date: donderdag 3 oktober 2019
  • Time: 20:00 - 22:00
Organisator