Alleen, maar niet eenzaam – liedrecital door Irene Maessen en Ursula Dütschler

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Alleen, maar niet eenzaam – liedrecital

Zangeres Irene Maessen en klavecinist en fortepianist Ursula Dütschler brengen een muzikale zoektocht naar de beleving van het alleen-zijn, dat hoeft niet altijd eenzaam te zijn.

Vele beroemde dichters hebben zich laten inspireren door het alleen-zijn of juist het samenzijn. Vele componisten schreven daar weer prachtige muziek bij, zoals de liederen van Schubert, Mozart en Haydn, die in het recital te horen zullen zijn.

Ursula bespeelt haar eigen fortepiano (de voorloper van de vleugel zoals wij die nu kennen). Dit instrument is een kopie van een fortepiano van rond 1800, de tijd van Mozart, Haydn, Beethoven en de vroege Schubert. De Mondscheinsonate van Beethoven, die Ursula zal spelen op haar fortepiano, klinkt alsof men terecht is gekomen in een muzieksalon uit die tijd.

Daarnaast wordt de première uitgevoerd van de liederencyclus ‘Moestuin’ van de componist Sylvia Maessen (de zus van Irene) en op tekst van de Nederlandse schrijfster Wendela de Vos. De inkt van de compositie is nog nat, zo nieuw is het stuk. De cyclus gaat over de haat-liefde verhouding met de
eigen moestuin, herkenbaar voor elke moestuinhouder…….

Zaal open: 14.30 uur
Kosten: € 20,=
Voor info en reserveringen onder vermelding van het aantal personen: irene.maessen@xs4all.nl

Details
Organisator