A Concert Tale of Two Cities

Laden Evenementen

A Concert Tale of Two Cities

selma_harkink.jpg

​Twee oer-Britse componisten, Christopher Wilson en Benjamin Britten, werden beiden geïnspireerd door hun schijnbare tegenpool, de Franse cultuur. Wilson schreef een suite voor strijkers in Franse vorm, maar klinkend als muziek voor de nieuwste Jane Austen-verfilming. Britten liet zich inspireren door de Franse poëzie en schreef muziek op de gedichtenbundel Les Illuminations van Arthur Rimbaud.
Op verschillende manieren is het onmiskenbare ‘Britse’ muzikale idioom getoonzet en maken de componisten rijk gebruik van de klanken van het strijkorkest. In de hoofdrol de Nederlandse sopraan Selma Harkink. De sopraan Selma Harkink voltooide haar studie aan het Utrechts Conservatorium met onderscheiding bij Henny Diemer. Naast haar studie in Utrecht studeerde zij gelijktijdig aan het Conservatorium van Amsterdam aan De Nieuwe Opera Academie en aan de Internationale Liedklas. Gedurende haar studie won Selma verschillende prijzen. Zij was  prijswinnaar van de Stichting Jong muziektalent Nederland. Tevens won zij de tweede prijs in het Christina Deutekom Concours.

Het Cugnon Project presenteert kamermuziekconcerten door heel Nederland. De ensembles worden ad hoc samengesteld, zijn altijd een mix van professionals en jong talent, en variëren in grootte van duo tot octet. Het repertoire is alles behalve standaard en reikt van bekende werken tot onbekendere parels zoals het octet van Enescu en het strijkkwintet van Bruckner. Ook waren de musici van het Cugnon Project de afgelopen jaren meerdere malen te gast op festivals in Italië, o.a. op het Francigena International Arts Festival en het Punto Arte Festival van dirigent Jan Willem de Vriend.

Programma

Cugnon Consort
Suite for string Orchestra  – Christopher Wilson (1874-1919)

Cugnon Consort & Selma Harkink
Les Illumination Op. 18 – Benjamin Britten (1913-1976)

​Zaal open: 15.30 uur
Kosten: € 22,=, kinderen tot 18 jaar gratis
Voor info en reserveringen onder vermelding van het aantal personen en datum: engelenbak@gmail.com
Betaling: gaarne vooraf betalen door overmaking naar IBAN NL18 RABO 0148 52 95 26 t.n.v. Stichting De Engelenbak
Tjallien van Loon-de Jong: 06-14255605

Details
Organisator