55-Jarig jubileum Historische Kring Bommelerwaard

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Afbeeldingsresultaat voor wim daniels

Wim Daniëls

Op zaterdag 28 september aanstaande viert de Historische Kring Bommelerwaard het feit dat vijfenvijftig jaar eerder een enthousiaste groep inwoners zich verenigde, met als doel de historie van de Bommelerwaard voor het voetlicht te brengen. Wat begon met een bescheiden groep mensen groeide uit tot een actieve Kring met ruim 400 leden. De Kring heeft een toepasselijke locatie gekozen voor haar activiteiten: de Gasthuiskapel te Zaltbommel.

In de afgelopen vijfenvijftig jaar heeft de Historische Kring Bommelerwaard zich op allerlei manieren gemanifesteerd: door lezingen, excursies, boeken over de historie, lesbrieven, diaseries en vanaf het begin een zeer boeiend en informatief tijdschrift Tussen de Voorn en Loevestein.

Sinds het 30 jarig bestaan reikt de Kring bij een jubileum ook de Jan van Heeswijkprijs uit. De prijs is genoemd naar één van de grote stimulators van de vereniging en oud voorzitter Jan van Heeswijk uit Kerkdriel. De prijs omvat een bokaal als blijvende herinnering en een geldbedrag van € 500. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon, groep van personen of een instelling die zich de voorafgaande vijf jaren nadrukkelijk heeft gemanifesteerd op het gebied van de Bommelerwaardse historie. Voor de prijs zijn 4 genomineerden aangewezen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van de Mevr. M. Witteveen.
De winnaar wordt op 28 september 2019 bekend gemaakt.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

14.00 Ontvangst

14.15 Uitreiking Jan van Heeswijkprijs

14.45 Afscheid Sherry van der Velden en voorstellen ad interim voorzitter

15.00 Pauze

15.15 Lezing door Wim Daniëls, de schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen en bekend van vele tv optredens

16.15 Klinken op heden en verleden

17.00 Einde van de feestmiddag

U bent van harte welkom !

 

Details
  • Date: zaterdag 28 september 2019
  • Time: 14:00 - 17:00
  • Cost:
    Gratis
  • Evenement Categorie:
Organisator